Werken voor het NIFP (algemeen)

Samen met meer dan 400 collega’s werken we in een innovatieve en niet-alledaagse omgeving. Onze werkzaamheden doen er toe en dragen bij aan een veilige, rechtvaardige samenleving.

We zijn een van de grootse werkgevers voor psychiaters in Nederland maar we hebben ook psychologen, juristen, groepsleiders, medisch adviseurs, farmaceutisch adviseurs en projectleiders in huis. Het NIFP is een kennisorganisatie, en daar heb je ook als medewerker profijt van. We organiseren verschillende opleidingen en bijeenkomsten op het gebied van Zorg in detentie, pro Justitia rapportage en forensische psychiatrie en psychologie. Daarnaast doen onze wetenschappers onderzoek op het gebied van forensische psychiatrie en psychologie. De resultaten daarvan kunnen de deskundigen van het NIFP in de praktijk toepassen zodat ze kunnen werken volgens de nieuwste inzichten.

Heb je interesse in een leuke functie bij het NIFP? Ga dan naar de pagina met de actuele vacatures.

Locaties in het land

Het NIFP werkt vanuit het hoofdkantoor in Utrecht, het Pieter Baan Centrum in Almere en de 5 locaties in het land. De locaties leveren zorg in de justitiële inrichtingen in de regio. Ook houden zij zich bezig met pro Justitia rapportage.

Onderdeel van DJI

Het NIFP is een onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De ongeveer 14.000 collega’s van DJI zijn elke dag bezig met beveiliging, bewaring, behandeling, zorg en begeleiding van justitiabelen. Op 38 locaties verspreid door heel Nederland worden vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen uitgevoerd die door de rechter zijn opgelegd.