Werken voor het NIFP (algemeen)

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) biedt mooi en uitdagend werk. Een functie bij het NIFP betekent werken in een niet-alledaagse, zeer veelzijdige omgeving. Jouw werk draagt bij aan een veilige, rechtvaardige samenleving.

Bij het NIFP werken mensen in veel verschillende functies.

Bij het NIFP werken bijna 400 mensen. We zijn een van de grootste werkgevers voor psychiaters in Nederland.

Maar we hebben ook psychologen, juristen, groepsleiders, medisch adviseurs, farmaceutisch adviseurs en projectleiders in huis.

Als medewerker van het NIFP heb je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Het NIFP is een kennisorganisatie, en daar heb je ook als medewerker profijt van. We organiseren verschillende opleidingen en bijeenkomsten die ook voor collega’s zijn bedoeld.

Het NIFP heeft een eigen wetenschappelijk bureau. Collega’s die hier interesse in hebben kunnen deelnemen aan de onderzoeken die daar plaatsvinden. De resultaten van de onderzoeken delen we actief met de organisatie.

Heb je interesse in een leuke functie bij het NIFP? Ga dan naar de pagina met de actuele vacatures.

Locaties in het land

Het NIFP werkt vanuit het hoofdkantoor in Utrecht, het Pieter Baan Centrum in Almere en de 5 locaties in het land. De locaties leveren zorg in de justitiële inrichtingen in de regio. Ook houden zij zich bezig met pro Justitia rapportage.

Onderdeel van DJI

Het NIFP is een onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De ongeveer 14.000 collega’s van DJI zijn elke dag bezig met beveiliging, bewaring, behandeling, zorg en begeleiding van justitiabelen. Op 38 locaties verspreid door heel Nederland worden vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen uitgevoerd die door de rechter zijn opgelegd.