Aflevering 4: De familie

In aflevering 4 van Dossier Delict springen we in de auto bij een forensisch milieuonderzoeker en gaan we op bezoek bij de familie van een verdachte. Hoe zagen zij hun broer, zoon of moeder in de jaren voorafgaand aan het delict? Hoe is de verdachte opgegroeid en hoe heeft dat doorgewerkt in de ontwikkeling van zijn of haar persoon?

Bij complexe zaken kan een forensisch milieuondezoeker worden ingeschakeld. De milieuonderzoeker kijkt naar de achtergrond en het verloop van het leven van de verdachte. In wat voor gezin is hij opgegroeid? Hoe heeft hij zich in de loop van de jaren ontwikkeld? De onderzoeker spreekt mensen die de verdachte kennen of gekend hebben, zoals familie, vrienden, leraren, (ex)partners, werkgevers en collega’s.

We gaan ook op bezoek bij Barry, die zelf onderwerp van een pro Justitia-rapportage was. Welke rol speelde familie in zijn leven?

Maar soms is de familie van het slachtoffer dezelfde familie als die van de dader. In deze aflevering spreken we met Brineke. Zij werd misbruikt door haar vader, en is daarmee slachtoffer van haar eigen familie. Haar vader werd onderzocht door een psychiater en een psycholoog in het kader van een pro Justitia-rapportage.

Hoe kijkt zij naar dit onderzoek?

Luister hier naar aflevering 4