Advies over gebruik website projustitia.ai

Vandaag is de website projustitia.ai gelanceerd. Deze website belooft pro Justitia-rapporteurs te ondersteunen door teksten samen te vatten en audio-bestanden te transcriberen. De website stelt dit op een veilige manier te kunnen doen.

Wat adviseert het NIFP aan pro Justitia-rapporteurs over het gebruik van deze website?

Vooropgesteld: als deze dienst op een veilige manier kan doen wat het belooft, zou het NIFP dit omarmen. Maateregelen die ons werk makkelijker en sneller maken zonder in te boeten aan kwaliteit, zijn uiteraard van harte welkom.

We zijn momenteel aan het onderzoeken of de technologie achter de website daadwerkelijk veilig gebruikt kan worden. Zolang we dit nog niet weten, adviseren we omĀ geenĀ gebruik te maken van de dienst.

We werken met bijzondere persoonsgegevens en hebben de verantwoordelijkheid om hier zorgvuldig mee om te gaan. De gevoelige gegevens over de mensen die wij onderzoeken mogen niet bij derden terecht komen.

Zodra we uitkomst hebben over de veiligheid van dit product, laten we dit weten.

Beeld: ©NIFP