Bestuur

De directie van het NIFP bestaat uit twee personen: een algemeen directeur en een inhoudelijk directeur.

De algemeen directeur is eindverantwoordelijk voor het gehele NIFP. De inhoudelijk directeur houdt zich bezig met de inhoud van het werk. Het gaat dan onder andere om de werkprocessen, het ontwikkelen van nieuwe producten en nieuw beleid.

Portret Agaath Cleyndert

Algemeen directeur

Agaath Cleyndert is algemeen directeur van het NIFP.

Hiervoor was zij kwartiermaker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken waar zij betrokken was bij het inrichten van het stelsel rond de Wet Digitale Overheid en het programma Werk aan Uitvoering.

Eerder vervulde zij verschillende managementfuncties binnen de Belastingdienst. In de periode voor de Belastingdienst werkte Agaath bij de ING Bank.

Agaath Cleyndert studeerde Bedrijfsrecht aan de Universiteit Leiden.

Directeur Inhoud

Drs. M. F. (Marrit) de Vries (1975) is directeur inhoud bij het NIFP sinds juni 2018.

Voor die tijd was ze medisch directeur bij SymforaMeander, een specialistische GGZ instelling.

Marrit de Vries was eerder verbonden aan het NIFP als hoofd vakgroep psychiatrie en medisch hoofd bij het Pieter Baan Centrum.

Daarvoor vervulde ze diverse functies in Engeland en Nieuw-Zeeland, onder andere als leidinggevend psychiater van een ambulant forensisch behandelteam.

Marrit de Vries studeerde geneeskunde en volgde de specialisatie psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ze behaalde haar MBA aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.