PsyFlix webcolleges exclusief voor Rapporteursnet

De afdeling wetenschap & opleidingen van het NIFP heeft in samenwerking met PsyFlix een pilotserie webcolleges gemaakt over forensische psychiatrie.

De samenwerking met Psyflix is een pilot. Als deze webcolleges aan de vraag van rapporteurs voldoet, willen wij hier verder mee. Het idee is om via deze webcolleges kennis op een laagdrempelig manier te delen met rapporteurs. Voor meer informatie, lees het jaarplaninterview over de webcolleges.

Deze samenwerking heeft drie interessante webcolleges opgeleverd exclusief voor gebruikers van Rapporteursnet

  • Jelle Troelstra is werkzaam als psychiater in de Van der Hoevenkliniek en geeft een college over parafilie en een parafiel stoornis en de behandeling van zeden delinquenten.
  • Jolitha de Veth, GZ-psycholoog en Manager Opvoeding en Behandeling bij RJJI, locatie de Hartelborgt, gaat in haar video in op het justitiële jeugdlandschap en de behandelmogelijkheden binnen de PIJ-maatregel.
  • Ido Weijers was van 2004 tot 2011 als bijzonder hoogleraar Jeugdrechtspleging verbonden aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen van de Universiteit Utrecht. In dit college gaat in op de aanpak van jeugdige veelpleegers.

De webcolleges zijn beschikbaar voor alle rapporteurs via Rapporteursnet.
 

De aanpak van jeugdige veelplegers met prof. dr. Ido Weijers. Behandeling in de PIJ-maatregel met Jolita de Veth. Behandeling van seksueel delinquenten met Jelle A. Troelstra
Beeld: ©NIFP