Nieuw bij het NIFP: de podcastserie ‘Dossier Delict’

In deze podcast nemen we de luisteraar mee achter de schermen van het pro Justitia rapportage proces. Wat gebeurt er nu eigenlijk als het gedrag van een verdachte wordt onderzocht? Hoe wordt bepaald of iemand volledig verantwoordelijk kan worden gehouden voor een misdrijf? En hoe ga je om met een weigeraar?

Beeld: ©NIFP

Gedurende 6 afleveringen van 20 minuten wordt een uniek kijkje gegeven in de wereld van de gedragsdeskundigen van het NIFP. Zij voeren het gedragsonderzoek uit en stellen het pro Justitia-rapport op. Dit rapport, dat aan de rechter wordt verstrekt, speelt een cruciale rol bij juridische beslissingen met betrekking tot de verdachte.

We laten niet alleen de experts aan het woord. Ook de officier van justitie, de rechter, de advocaat, de verdachte, het slachtoffer en familie komen aan bod. Zo beluister je alle facetten van dit werk.

De podcast is te beluisteren vanaf 28 maart op Spotify. 

Geïnteresseerd in een carrière als pro Justitie rapporteur? Bezoek dan de site Werken bij DJI voor vacatures voor pro Justitia rapporteurs.