Het NIFP staat op het Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Op 10, 11 en 12 april is het NIFP met workshops, lezingen en een stand te vinden op het Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Ben jij er ook bij?

Beeld: ©NIFP

Lezingen en workshops van het NIFP en/of over forensische psychiatrie
Om je te helpen met het maken van een agenda voor de dagen in Maastricht hebben we hieronder alle kennisbijeenkomsten van collega’s van het NIFP of over ons vakgebied genoteerd. Hopelijk dient het als een handige keuzehulp.

Woensdag 10 april van 14:00 tot 15:30 uur:

  • S16 - Agressieve meisjes/vrouwen en de psychiater: psychopathologie als oorzaak van agressie en delict (Anne-Marie Slotboom)
  • S16.1 - Sekseverschillen in de relatie tussen psychopathologie en delictgedrag (Louise Smallenburg)
  • S16.2 - Risico op criminaliteit bij Caribisch-Nederlandse vrouwen onderzocht: de relatie tussen racisme, hechting en psychisch welbevinden en delictgedrag (Anne-Marie Slotboom)
  • S16.3 - Vrouwen onder invloed: de relatie van verslaving met delictgedrag (Vivienne de Vogel)
  • S16.4 - Psychopathologie bij vrouwelijke terrorismeplegers: de psychische puzzel (Sadaf Rakhshandehroo)

Donderdag 11 april van 13:30 tot 15:00 uur

  • D12 - Psychiatrisch onderzoek en rapportage in strafzaken: de herziene richtlijn (Gerben Meynen, Sabine Roza, Robbert Jan Verkes, Johannes Bijlsma, Merel Prinsen)

Vrijdag 12 april van 13:30 tot 15:00 uur

  • S48.4 - De opvolging van Pieter Baan Centrum-adviezen door de rechterlijke macht: een retrospectief dossieronderzoek (Lilian Kuipers)

Stand, diner en sponsorrun
Net als voorgaande jaren is het NIFP ook met een stand te vinden op het Voorjaarscongres. In dit thuishonk voor de forensche psychiatrie kan je stoom afblazen van alle opwindende lezingen, een kop koffie drinken met oude collega’s - en nieuwe collega’s enthousiasmeren voor ons vak. Ben je op het Voorjaarscongres, kom dan vooral even langs.

Op de eerste avond van het congres organiseert het NIFP een diner in het Kruisherenhotel in het centrum van Maastricht. Alle pro Justitia-rapporteurs (freelance en in dienst) en collega-psychiaters die aanwezig zijn in Maastricht zijn van harte welkom. Je hebt de uitnodiging via e-mail en Rapporteursnet ontvangen.

Tot slot: De Jonge Psychiater organiseert ook dit jaar een sponsorrun tijdens het NVvP Voorjaarscongres in Maastricht, op donderdag 11 april om 17.00 uur. Vorig jaar deden er een aantal enthousiaste NIFP-collega’s mee. Heel leuk als er dit jaar opnieuw wat NIFP-collega’s deelnemen!

Het goede doel is dit jaar Mentaal op de Kaart.

Inschrijven
Mocht je je willen inschrijven, dan kan dat via de website van het NVVP. Klik dan hier.

Beeld: ©NIFP