Van Neuroloket naar Neuropoli

Het Neuroloket is sinds 2021 dé plek waar pro Justitia-rapporteurs terecht kunnen voor advies en consultatie over forensische neuro(psycho)logie. Begin 2023 heeft het NIFP de functie van het Neuroloket uitgebreid naar een poliklinische dagopname: de Neuropoli.

De Neuropoli huist in het Pieter Baan Centrum en deze uitgebreide vorm van onderzoek vindt daar dan ook plaats. Gedurende de dagopname wordt betrokkene onderzocht door een klinisch neuropsycholoog, een neuroloog en wordt er testpsychologisch onderzoek afgenomen door testpsychologen van het Pieter Baan Centrum.

Niet alle adviesaanvragen van pro Justitia-rapporteurs resulteren in opname op de Neuropoli. Het NIFP biedt rapporteurs een laagdrempelige overleg- en adviesmogelijkheid over neuro(psycho)logisch onderzoek. Denk daarbij aan diagnostische vragen, maar ook aan indicatiestelling, vraagstelling en de noodzaak tot vervolgonderzoek. Als vervolgonderzoek geïndiceerd is, kan betrokkene worden opgenomen op de Neuropoli.

Met de Neuropoli wil het NIFP kennis over neurocognitieve stoornissen vergroten en rapporteurs ondersteunen in het toepassen van neuro(psycho)logisch onderzoek, danwel zelf, danwel door neuro-experts.

Wil je meer weten over het Neuroloket of de Neuropoli? Neem contact op via e-mail: neuroloket@dji.minjus.nl.

Lees meer over het Neuroloket.

Beeld: ©Nieuwsuur