Priso‍n Mental Health Day: samen werken aan zorg

Het NIFP organiseert op 27 juni 2023 de Prison Mental Health day voor psychiaters, psychologen, SPV’ers en verpleegkundig specialisten. Deze dag gaat over de dilemma’s waar de zorgprofessionals tegenaan lopen bij het verlenen van zorg binnen detentie.

Doel van deze studiedag is bijscholing en kennisuitwisseling tussen zorgprofessionals die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg in detentie. Dagelijks zijn zij verantwoordelijk voor goede zorg als basisvoorwaarde voor humane en veilige detentie en opmaat voor een goede terugkeer in de samenleving. Het verlenen van psychiatrische en psychische zorg wordt een steeds grotere uitdaging door verschillende ontwikkelingen, zoals bezettingstekorten. Belangrijk is om onszelf af te vragen wat we kunnen doen met de huidige mogelijkheden en waarbij we ook voldoende onszelf in de gaten blijven houden.

De ochtend bestaat uit sprekers die ons aan het denken zetten met hun perspectief op de ‘vrije wil’ of hun eigen ervaring. In de middag staan meerdere workshops op het programma. Ook is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en informeel met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje.

We kijken ernaar uit om je op 27 juni te mogen verwelkomen in Utrecht!