Twee plekken beschikbaar bij opleiding tot GZ-psycholoog

In januari 2024 starten twee gecombineerde opleidingsplekken tot GZ-psycholoog en pro Justitia rapporteur. Wil jij deel uitmaken van dit opleidingstraject en zie je deze intensieve en gevarieerde opleiding als een mooie uitdaging? Solliciteer dan voor 31 mei, en geef daarbij aan of je een voorkeur hebt voor de regio Midden-Nederland of Zuid-Holland.

De GZ-opleiding is een tweejarige postmasteropleiding tot BIG geregistreerd GZ-psycholoog. Het cursorische deel wordt verzorgd door RINO-groep Utrecht.

Het NIFP combineert deze opleiding met de pro Justitia opleiding tot NRGD-geregistreerd rapporteur. Je komt in dienst bij het NIFP, locatie Den Haag of Utrecht, en zult daarnaast werkzaamheden verrichten bij een GGZ-praktijk.

Een GZ-opleidingstraject binnen het NIFP gaat uit van een fulltime (36-urige) werkweek. In deze 36 uur besteed je 16 uur aan diagnostiek en 16 uur aan behandeling, de overige 4 uur zijn opleidingsuren.

De pro Justitia opleiding wordt verzorgd door de NIFP-academie en start in oktober 2024 en vindt plaats in de uren die beschikbaar zijn voor diagnostiek.

Werkzaamheden NIFP

De werkzaamheden zullen bestaan uit het kennismaken en verdiepen van kennis op het gebied van diagnostiek en forensische expertise. Hierbij kan gedacht worden aan het verrichten van voorgeleidingsconsulten en trajectconsulten (samen met ervaren collega’s); samen met pro Justitia-rapporteur verrichten van pro Justitia-onderzoek, waarbij aandacht wordt besteed aan de voor- en nabespreking van de casus, de gespreksindrukken, de diagnostiek, hoe dit in een rapportage moet worden weergegeven en de vertaling vanuit/naar juridische taal. Deze werkzaamheden richten zich op indicatiestelling en diagnostiek bij de forensische doelgroep. Daarnaast is er ruimte voor het bijwonen van rechtszittingen, intercollegiale overleggen, e.d.

In het tweede jaar wordt gestart met het volgen van de pro Justitia-opleiding. Dit valt uiteen in het volgen van een theoretisch deel en een praktijkdeel waarin je onder supervisie en werkbegeleiding minimaal 5 rapportages pro Justitia schrijft. Hierna kun je opgaan voor het examen, wat bij positieve afronding leidt tot een voorwaardelijke registratie in het NRGD-register. Dit traject zal de 2 jaar van de GZ-opleiding overstijgen. Met het aangaan van je contract verplicht je je tot afronding van deze opleiding. Na het behalen van de pro Justitia-opleiding doe je in je eigen tijd, als ZZP, of in dienst van het NIFP nog 5 pro Justitia onderzoeken waarmee je kunt opgaan voor je onvoorwaardelijke registratie.

Werkzaamheden samenwerkingspartner

Je gaat behandelingen en intakes doen in de basis- en specialistische GGZ; maakt kennis met geprotocolleerde en state of the art behandelmethodieken, neemt deel aan MDO’s, en je leert onder werkbegeleiding en supervisie problematiek te indiceren en (delen van) behandelingen uit te voeren. Hierbij ligt de focus op het geven van behandeling, waarbij binnen de werkbegeleiding/supervisie aandacht wordt besteed aan het verloop van de behandelingen en eventuele stagnatie 

De samenwerking in Zuid-Holland wordt momenteel gevormd, maar is nog niet definitief. In Midden-Nederland wordt de opleiding samen met praktijk Aurelius, te Utrecht, vormgegeven.

Meer informatie over de functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en het sollicitatieproces staat in de vacature.