Inschrijving Rapporteursdag 2022 is geopend

Op vrijdag 23 september van 09.45 uur tot 17.30 uur organiseert het NIFP de eerstvolgende Rapporteursdag. Een dag om elkaar te ontmoeten, te inspireren en om de laatste ontwikkelingen op het gebied van forensische gedragsdeskundige rapportage te bespreken.

Net als vorig jaar is de bijeenkomst zowel fysiek als digitaal bij te wonen. Kies je voor fysiek, dan ontmoeten we elkaar in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht.

In de ochtend zijn er twee inhoudelijke lezingen.

Verslavingsarts en muzikant Gerard Alderliefste geeft een lezing over de lange termijn gevolgen van partydrugs. Hij gaat in op verslaving en de DSM, verschillende modellen van verslaving en de neurobiologie van verslaving. Ook onderwerpt hij ons aan een kennisquiz en brengt een live lied ten gehore.

Cybercrime

Floor Jansen en Lieske Zonderland van de Cyber Offender Prevention Squad (COPS) brengen ons op de hoogte van interventies om daderschap van cybercrime te ontmoedigen. Ook krijgen we inzicht in daderprofielen van cybercriminelen.

In de middag zijn er workshops te volgen, zoals over autisme en delictgedrag, over ritsende empathie en over groepsdruk in het forensisch werkveld.

Meer informatie en inschrijven via Rapporteursnet. We kijken er naar uit je te mogen ontvangen op 23 september.