Nog een paar plekken beschikbaar in de opleiding tot jeugdrapporteur

De specialisatie tot jeugdrapporteur start op 9 december 2022. Aanmelden kan tot 31 mei: Opleiding pro Justitia rapporteur jeugd.

Investeer in de toekomst

Minderjarige verdachten in strafzaken kunnen erg kwetsbaar zijn. Het is belangrijk dat ze op de juiste plek terechtkomen en de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Als rapporteur jeugd lever je hieraan een essentiële bijdrage.

Wie kunnen zich aanmelden?

De specialisatie jeugd is bedoeld voor iedereen die het algemene deel van de opleiding tot pro justitia rapporteur voor volwassenen heeft afgerond.

De opleiding

De specialisatie bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte volg je zes modules en vier keer een dagdeel intervisie. Voor het praktische gedeelte schrijf je vijf rapporten onder toezicht van een ervaren rapporteur.

Tijdens de opleiding train je de belangrijke aspecten van het vak, zoals gesprekstechnieken en diagnostische vaardigheden. Je leert om in korte tijd een goede diagnose te stellen en de risico's op gevaarlijk gedrag in te schatten.

Flexibel werken

De werkzaamheden van een PJ-rapporteur jeugd zijn perfect te combineren met je werk als behandelaar. Het aantal uren dat je aan een rapportage besteedt is flexibel in te delen en de jeugdinrichtingen zijn ook buiten werktijden beschikbaar voor bezoek van rapporteurs.

Wil je meer weten over de opleiding of heb je belangstelling voor het volgen van de opleiding?  Neem dan contact met ons op via e-mail: opleidingen.nifp@dji.minjus.nl of neem een kijkje op: Opleiding pro Justitia rapporteur jeugd.