Kaartverkoop Pieter Baan Centrum symposium van start

Op maandag 16 mei van 09.30 uur tot 17.30 uur organiseert het Pieter Baan Centrum het symposium 'Onafhankelijk onder druk' in TivoliVredenburg Utrecht.

Collega's, ketenpartners en alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd een kaart te kopen. Dat kan via de website Min JenV events - PBC symposium. Medewerkers van het NIFP kunnen de kosten van hun kaartje daarna declareren via P-direkt.

Het Pieter Baan Centrum (PBC) heeft een bijzondere plek in de rechtsgang en de samenleving. Nergens anders worden personen achter gesloten deuren dag in dag uit geobserveerd ten behoeve van het pro Justitia-onderzoek.

Ons onderzoek ligt geregeld onder een vergrootglas. Geen ander forensisch instituut wordt zo vaak genoemd in de media als wij. Ook voor de politiek en de advocatuur is ons onderzoek van groot belang. Het bewaken van onze onafhankelijke positie als onderzoeksinstituut is dan ook belangrijk.

Sprekers

Op het PBC-symposium werpen sprekers uit de advocatuur, media en de politiek, onder leiding van dagvoorzitter Martijn Greve, hun licht op deze kwestie.

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman vertelt over haar ervaring met het PBC als journalist. Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, geeft een lezing over het politieke perspectief op het PBC-onderzoek. Willem Jan Ausma, een van Nederlands bekendste strafpleiters, vertelt hoe er vanuit zijn cliënten naar het PBC en onze pro Justitia-rapportages wordt gekeken.

Workshops

Na de lunch zijn er verschillende workshops die meer licht werpen op de kerntaak van het PBC: observeren, beoordelen, rapporteren. We duiken in de post mortem-analyse, psychopathie bij vrouwen, het culturele delict en nog veel meer. De Britse psycholoog en hoogleraar Adrian Raine sluit het symposium plenair af met een lezing over de meerwaarde van het gebruik van neurobiologische informatie in de forensische context.

Op de website Min JenV events - PBC symposium vind je meer informatie over het programma en de workshops. Ook kun je je inschrijven, een ticket kost €100,-. We hopen van harte je te mogen ontvangen op 16 mei.