Wetenschappelijke stage DARE

Bijzonderheden: het DARE onderzoek (Database and Assessment of Risk of violent Extremists) betreft een Europees wetenschappelijk onderzoek naar de kenmerken en achtergronden van personen die veroordeeld zijn voor terrorisme.

Deze onderzoeksgroep wordt vergeleken met een controlegroep van personen die veroordeeld zijn voor regulier geweld.

De stage bestaat voornamelijk uit activiteiten gericht op de dataverzameling. De stagiaire wordt getraind in het gebruik van een Engelstalig codeboek. Aan de hand van dit codeboek zal de stagiaire justitiële dossiers scoren en deze invoeren in een webapplicatie. In verband met COVID-19 zijn deze werkzaamheden echter mogelijk niet uitvoerbaar. In dat geval zal de stage uit andere nog nader te bepalen werkzaamheden bestaan.

Locatie: Utrecht en vanuit huis
Start: juni-september 2021
Duur: 4 tot 6 maanden, 3 tot 4 dagen in de week

Selectieprocedure: stage zal waarschijnlijk in juni 2021 starten, maar mogelijk wordt dit later (uiterlijk  september) in verband met maatregelen rond COVID-19. Sollicitatiebrieven met cv kunnen tot uiterlijk 4 april 2021 worden verstuurd naar opleidingen.nifp@dji.minjus.nl onder vermelding van OS22021DA. Beschrijf daarin duidelijk je beschikbaarheid.