Juridische stage, Pieter Baan Centrum

Bijzonderheden: stage bij vakgroep juristen in Pieter Baan Centrum (PBC). De jurist van het PBC heeft een centrale rol als coördinator van het onderzoeksteam, heeft contacten met onder meer de opdrachtgever en treedt op als (technisch) voorzitter bij de belangrijkste multidisciplinaire onderzoeksbesprekingen.

De werkzaamheden van de juridisch stagiair bestaan met name uit de ondersteuning van de PBC juristen bij het maken van uittreksels van het strafdossier en uit het meegaan naar de zaakinhoudelijke besprekingen van de onderzoeksteams. Voorts kan sprake zijn van het uitzoeken van juridische vraagstukken en het verrichten van andere ondersteunende taken.

Daarnaast is het in overleg mogelijk om je kennis te verbreden, bijvoorbeeld op het gebied van de Penitentiaire beginselenwet en om een of meerdere diensten mee te lopen met groepsleiding. Ook bestaat de mogelijkheid mee te kijken met andere disciplines van het PBC, zoals de forensisch milieu onderzoeker.

De juridische stage is bedoeld voor WO studenten rechten die een strafrechtelijke master volgen. Ervaring met de verwerking van strafdossiers (bijvoorbeeld door voorafgaande stage bij OM of rechtbank) is een pre. Het is noodzakelijk dat je tijdens de gehele stage nog verbonden bent aan de universiteit.

Locatie: Almere, met een mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
Duur: in principe 6 maanden, 32-36 uur per week verdeeld over 4 of 5 dagen.
Start stage: één stage per 1 september 2024 en één stage per 1 februari 2025 (het gaat om twee achtereenvolgende en inhoudelijk gelijke stages).  

Selectieprocedure: voor elk van beide stages wordt een stagiaire geworven. Sollicitatiebrieven met cv kunnen tot uiterlijk 7 mei 2024 worden verstuurd naar opleidingen.nifp@dji.minjus.nl onder vermelding van JURPBCSEP24-IB danwel JURPBCFEB25-IB. Geef in je sollicitatiebrief aan voor welk van beide stageperiodes je graag in aanmerking komt.