Hbo stage, Social Work, Pieter Baan Centrum

Stage op een verblijfsafdeling van het NIFP Pieter Baan Centrum (PBC). Heb jij een scherp oog om gedrag in kaart te brengen? Ben je creatief in het aansluiten op mensen met uiteenlopende psychiatrische problematiek, achtergronden en intelligentieniveaus? Hou je van schrijven en kun je observaties helder verwoorden? Of zou je je hierin juist verder willen ontwikkelen? Dan kan dit een mooie stageplaats voor je zijn.

Het PBC is de forensische observatiekliniek in Nederland en adviseert de rechtbank over de mate van toerekenen bij verdachten van ernstige misdrijven. Zij verblijven hier 6 weken voor een onderzoek naar hun persoonlijkheid, de relatie met het delict, het recidiverisico en een eventueel op te leggen behandelmaatregel.

Je houdt je bezig met observatie op de afdeling, neemt deel aan het dagprogramma en rapporteert daarover. Je biedt daarnaast zorg, regelt het reilen en zeilen op de afdeling en hebt oog voor de veiligheid van zowel personeel als observandi. De groepsleiding werkt samen in een multidisciplinair onderzoeksteam met een psychiater, psycholoog, milieuonderzoeker en een jurist. Samen probeer je een zo volledig mogelijk beeld van de persoon van de verdachte te krijgen.

De stage staat open voor 3e jaars studenten HBO Social Work of HBO toegepaste psychologie. We bieden sterke inhoudelijke begeleiding, een stagevergoeding en vooral: een stageplaats waar je als mens en professional kunt groeien.

We zoeken een student met interesse in de forensische zorg. Bij voorkeur heb je enige relevante werkervaring en je bent minimaal 21 jaar oud. Vanwege de aard van het werk zoeken we iemand die zowel stevig is als kwetsbaar durft te zijn. In je brief lezen we graag wat je motivatie is om juist in het PBC stage te lopen.

Locatie: Almere.
Start: september 2023.
Duur: 10 maanden, 32 uur per week. Je werkt in onregelmatige diensten, waaronder weekenden. Roostering gaat in overleg.

Selectieprocedure: solliciteren kan tot 20 maart 2023 door een sollicitatie (CV en motivatiebrief) te sturen naar opleidingen.nifp@dji.minjus.nl onder vermelding van het referentienummer SEP2023PBC-SW.