Online boekpresentatie 'De persoon van de verdachte'

Onlangs rolde bij Uitgeverij Boom De persoon van de verdachte van de pers. In deze vierde druk wordt geactualiseerd de werkwijze van het onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC) beschreven.

Op 3 februari wordt het boek aangeboden aan de president van de Hoge Raad en de burgemeester van Almere.

Kunstwerk 'Conversatie' van de kunstenaar Constant, dat op de voorkant van het boek staat en drie personen in gesprek voorstelt.
Constant, Conversatie '96

In De persoon van de verdachte wordt niet alleen de werkwijze van het onderzoek beschreven, maar ook de totstandkoming van de rapportage pro Justitia.

Het PBC bestaat sinds 1949 en heeft sindsdien een ruime expertise opgebouwd in het klinisch gedragskundig onderzoek.

Sinds de vorige druk uit 2004 zijn het werkveld van de forensische psychiatrie en psychologie en dat van de strafrechtspleging drastisch veranderd. Ontwikkelingen in het werkveld en belangstelling van professionals en leken maakten een actualisering van de beschrijving van de werkwijze van het PBC-onderzoek dan ook hard nodig.

Op woensdag 3 februari vindt van 17.00 tot 18.00 uur de online boekpresentatie plaats.

Tijdens de bijeenkomst zijn er bijdrages van:

  • prof.dr. G. Glas, opleider bij Dimence en hoogleraar psychiatrie en filosofie aan de Vrije Universiteit, Amsterdam
  • prof.dr. F. Koenraadt, emeritus hoogleraar forensische psychiatrie en psychologie aan de Universiteit Utrecht & redacteur van De persoon van de verdachte
  • mevrouw prof.mr.dr. G. de Groot, president Hoge Raad der Nederlanden
  • drs. F. Weerwind, burgemeester Almere

Heb je interesse om deze bijeenkomst online bij te wonen? Neem dan contact op met het NIFP via e-mail: opleidingen.nifp@dji.minjus.nl.