Koning bezoekt Pieter Baan Centrum

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmorgen 16 juli 2019 samen met minister Dekker voor Rechtsbescherming een bezoek gebracht aan het Pieter Baan Centrum en De Oostvaarderskliniek in Almere.

In het Pieter Baan Centrum bezochten de Koning en minister onder andere de afdeling waar verdachten verblijven die weigeren mee te werken aan een onderzoek.

Dankzij een andere benadering op deze speciale ‘weigerafdeling’ is het toch mogelijk om een rapportage te maken waar de rechter zich op kan baseren.

Ook vond er een ontmoeting plaats met een zogeheten weigerende observandus.

Tenslotte werd er een toelichting gegeven op de werkwijze van de multidisciplinaire teams van het PBC.

Medewerkers van het Pieter Baan Centrum die de Koning hebben gesproken tijdens het bezoek, spraken hun waardering uit voor de belangstellende vragen en de oprechte interesse die de Koning toonde voor hun werkzaamheden.

Het bezoek met minister Dekker is het tiende in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen.

De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.